De Kunstkerk verhuist naar De Rank (naast de 'Witte Kerk' in Sint Pancras)

De Kunstkerk uit Heerhugowaard heeft op de valreep een mooi onderkomen gevonden in De Rank te Sint Pancras. Niet meer in de kerk, zoals in Heerhugowaard, maar pal naast een kerk: de 15e-eeuwse Witte Kerk. De Kunstkerk verwacht een inspirerende kruisbestuiving met de cultureel-maatschappelijke programmering van de Witte Kerk. In september opent de Kunstkerk haar deuren op het nieuwe adres maar met de vertrouwde kunstuitleen, exposities en workshops.

Sleuteloverhandiging s  

Kunstkerk Dijk en Waard
De Kunstkerk kan niet langer gebruik maken van het kerkje aan de Stationsweg in Heerhugowaard. Het kerkbestuur zegde de huur op omdat het hele complex wordt verkocht. De zoektocht naar vervangende en betaalbare ruimte in Heerhugowaard mislukte vervolgens. Met hulp van de gemeente Dijk en Waard is daarna gezocht naar mogelijkheden binnen de inmiddels ruimere gemeentegrenzen. Slechts 4 kilometer verderop deed zich deze unieke kans voor in Sint Pancras.
Het Kerkplein huisvest daar straks een kerk èn een Kunstkerk. Want ook al zit de Kunstkerk voortaan niet meer ìn een kerk, de naam Kunstkerk blijft bestaan. Net zo goed als de Witte Kerk zo is blijven heten nadat het witte pleisterwerk is verwijderd. Wel met een nieuwe toevoeging: Kunstkerk Dijk en Waard.

Culturele kruisbestuiving
Marco Blom is sinds 2019 eigenaar van de Witte Kerk en De Rank. Hij wil de gebouwen een cultureel-maatschappelijke functie geven binnen de lokale samenleving. De activiteiten van de Kunstkerk passen daar prima in. De verwachting is dat de activiteiten van de Witte Kerk en de Kunstkerk elkaar gaan versterken. Het bestuur van de Kunstkerk is dan ook bijzonder blij met de nieuwe plek en enthousiast over de mogelijkheden en de samenwerking met Marco Blom.

Op de nieuwe locatie bent u van harte welkom.